Kako se izvodi operacija sive mrene

Kod operacije sive mrene vadi se oštećena očna leća i u oko se ugrađuje vrhunska umjetna očna leća kako bi Vaš vid postao jasan i oštar. Tako možemo ispraviti vid daljinu i blizinu.

Nova umjetna očna leća ispravlja smetnje vida kao što su dalekovidnost, kratkovidnost, astigmatizam i staračka dalekovidnost. Ako je potrebno, može se posebno iskrojiti da korigira i vid na daljinu i vid na blizinu.

'Sloboda' je riječ koja to najbolje opisuje

Neno Belan, glazbenik, operacija sive mrene zamjenom očne leće

Na dan operacije

 1. Topla dobrodošlica

  Kada dodjete u našu kliniku dočekat će Vas Vaš kirurg. Operativni tim će vrhunskom dijagnostičkom tehnologijom napraviti mjerenja i pripremiti Vas za operaciju.

 2. Oftalmološka procjena

  Oftalmolog će snimiti Vaš vid s i bez naočala i procijeniti zdravlje Vaših očiju.

 3. Anestezija

  Kirurg će Vam ukapati anestetske kapi kako tijekom operacije ne biste osjećali nelagodu. Naš tim će Vam ponuditi i lagano sredstvo za smirenje kako biste se opustili tijekom zahvata.

Za vrijeme operacije

 1. Priprema za operaciju

  Kirurg će nježno napraviti mali otvor na površini Vašeg oka kako bi mogao pristupiti Vašoj prirodnoj leći.

 2. Zamjena leće

  Sadržaj vrećice Vaše prirodne leće se pažljivo vadi nakon čega se u oko stavlja umjetna leća.

 3. Zaštita

  Naš stručni tim će Vam nakapati kapi i dati upute kako ih koristiti. Prekrit će Vaše oko zavojem koji će ga štititi od prljavštine i pomoći u procesu zacijeljivanja.

Nakon operacije

 1. Osjetljive oči

  Nakon operacije osjetit ćete laganu nelagodu, što je potpuno normalno. Nemojte trljati oči. Oftalmolog će Vam prepisati lijek koji će Vam pomoći.

 2. Vrijeme za oporavak

  Organizirajte prijevoz do kuće jer nakon operacije nećete moći voziti. Kada dodjete kući trebate odmarati. Dan nakon operacije doći ćete na kontrolu.

 3. Dugoročni oporavak

  Prvih dvanaest mjeseci nakon zahvata ćete dolaziti na redovne kontrole u dogovoru s oftalmologom i kirurgom. Naša je preporuka da dolazite na preglede jednom godišnje ili jednom u dvije godine kako biste kontrolirali zdravlje Vaših očiju.

Imate pitanja?

Posjetite najčešće postavljana pitanja o operaciji sive mrene kako biste dobili odgovore na sva pitanja. Posjetite najčešće postavljana pitanja

Posjetite najčešće postavljana pitanja