LASIK metoda

To je najpopularniji postupak laserskog skidanja dioptrije, s izvrsnim rezultatima.

LASIK je najpopularniji postupak laserskog skidanja dioptrije. To ne iznenađuje jer je LASIK tehnologija koju upotrebljava Optical Express upravo ona tehnologija koju je NASA odobrila za svoje astronaute.

LASIK zahvati mogu biti dodatno poboljšani upotrebom iDesigna, kojim se liječenje prilagođava Vama osobno radi najboljih mogućih rezultata. 99,1% pacijenata Optical Expressa koji uključe iDesign u svoj zahvat, nakon operacije postignu stopostotni vid ili bolji. Trajanje oporavka za LASIK pacijente je kratko, pa mogu odmah početi živjeti punim plućima.

Što kažu naši pacijenti

Optical Express sam odabrao zbog tehnologije i iskustva, ali najviše zbog preporuke kolega kojima je sport život.

Mario Valentić

Prije zahvata

 1. Topla dobrodošlica

  Na dan zahvata dočekat će Vas naš medicinski tim i još ćete jednom proći detalje zahvata s Vašim kirurgom kako biste bili potpuno mirni.

 2. 3D snimanje oka

  Vaš kirurg će napraviti 3D mapu Vašeg oka, koja je jedinstvena kao i otisak Vašeg prsta i definirati što je potrebno kako bismo korigirali Vaš vid.

 3. Anestetske kapi

  Prije zahvata, kirurg će Vam ukapati anestetske kapi u oko kako bi oko postalo neosjetljivo na bol. Kirurg koristi poseban instrument kako bi držao Vaše oko otvoreno i onemogućio Vam da trepnete tijekom zahvata.

Za vrijeme zahvata

 1. Prvi laser

  Prvi (femtosekundni) laser kreira ultra tanki zaštitni poklopac na površini oka, koji kirurg potom diže kako bi otkrio rožnicu.

 2. Drugi laser

  Nakon toga drugi laser (excimer) tretira rožnicu nekoliko sekundi šaljući sitne impulse hladne laserske zrake koja će ukloniti nepravilnosti na Vašoj rožnici. Ukoliko ste se odlučiti za iDesign metodu, laser će se voditi prema 3D mapi snimljenoj na vrhunski preciznom aparatu za postizanje iznimnih rezultata.

 3. Počinje proces oporavka

  Kirurg će nježno vratiti zaštitni poklopac na Vašu rožnicu. Rožnica će prirodno zacijeliti tijekom sljedećih sati i dana. Većina pacijenata kaže da im se vid popravio unutar 24 sata nakon zahvata.

Nakon zahvata

 1. Što očekivati nakon zahvata

  Nije neuobičajeno da osjetite laganu bol nakon zahvata, ali ona će polako nestati. Kirurg će Vam predložiti da odmorite i prva 24 sata izbjegavate jako svjetlo.

 2. Brinemo o Vašim očima

  Vaš kirurg će Vam dati upute za oporavak, uključujući korištenje kapi i informacije pri kojim aktivnostima je potreban oprez, a koje je potrebno izbjegavati. Najmanje tjedan dana potrebno je izbjegavati trljanje očiju.

 3. U budućnosti

  Vrlo je važno obaviti prvu postoperativnu kontrolu, te onu nakon tjedan dana, a ostale kontrole slijede nakon mjesec dana, tri mjeseca i šest mjeseci.

Imate pitanja?

Posjetite našu stranicu s najčešće postavljanim pitanjima o laserskoj korekciji vida

Posjetite stranicu s čestim pitanjima