Dr. Steven Dell

Dr. Dell jedan je od vodećih međunarodno priznatih kirurga u području refrakcijske kirurgije i kirurgije sive mrene. Izveo je više od 15.000 operativnih zahvata. 2006. godine liječnici čitatelji medicinskog časopisa “Cataract and Refractive Surgery Today” iz cijelog svijeta izabrali su dr. Della drugu godinu zaredom za jednog od 50 najvećih predvodnika javnog mnijenja u području kirurgije sive mrene i refrakcijske kirurgije.

Časopis Texas Monthly Magazine nazvao je dr. Della superdoktorom (‘Super Doctor’), a 2005. godine američka organizacija za istraživanje potrošača Consumers’ Research Council of America odabrala ga je jednim od najboljih oftalmologa u Americi jer je više oftalmologa iz središnjeg Texasa i Austina odabralo njega da im izvede očnu operaciju nego bilo kojeg drugog kirurga.

Tijekom čitave karijere dr. Dell je provodio istraživanja o najnovijim dostignućima u očnoj kirurgiji, često obnašajući dužnost glavnog ispitivača u istraživanjima koje je sponzorirala američka Uprava za hranu i lijekove (FDA). U tom svojstvu odigrao je odlučujuću ulogu u dovođenju nove tehnologije u Sjedinjene Američke Države. I dalje usko surađuje s oftalmološkim tvrtkama na razvoju novih proizvoda i instrumenata, a i sam je izumio nekoliko inovativnih medicinskih pomagala koja stotine kirurga upotrebljavaju u LASIK zahvatima i operacijama sive mrene.

G. Dell je nagrađivani predavač, autor udžbenika i znanstvenik. Osim što osobno podučava nekoliko kirurga iz šireg područja Austina u LASIK zahvatima, dijeli svoje stručno znanje i drugim liječnicima sponzorirajući popularne prakse gostujućih liječnika i držeći predavanja o refrakcijskoj kirurgiji i kirurgiji sive mrene na oftalmološkim skupovima širom svijeta.

Članstvo u stručnim u druženjima

  • American Academy of Ophthalmology (AAO) – akademik
  • American Board of Ophthalmology (ABO) – član
  • American Society of Cataract and Refractive Surgery (ASCRS) – član
  • International Society of Refractive Surgery (ISRS) – član
  • Texas Ophthalmologic Association (TOA) – član
  • Texas Medical Association (TMA) – član
  • Travis County Medical Society (TCMS) – član