Professor Steve Schallhorn

Predsjednik

Professor Schallhorn priznat je u međunarodnim razmjerima kao jedan od najuglednijih refrakcijskih kirurga u svijetu. Priznat je od svojih kolega kao stručnjak u refrakcijskoj kirurgiji i kirurgiji prednjeg segmenta. Prvi je kirurg u američkom Ministarstvu obrane koji je izveo LASIK postupak i ugradio intraokularne leće za korekciju kratkovidnosti (phakic IOL).

Professor Schallhorn radio je kao konzultant za Nacionalnu upravu za aeronautiku i svemir SAD-a (NASA), Organizaciju Sjevernoatlantskog ugovora (NATO), Ured za alkohol, duhan i vatreno oružje SAD-a (ATF), Savezni istražni ured SAD-a (FBI), Nacionalnu upravu za sigurnost cestovnog prometa SAD-a (NHTSA) i Saveznu upravu za civilno zrakoplovstvo SAD-a (FAA). Savjetnik je za refrakcijsku kirurgiju za Australiju, Francusku, Grčku, Japan, Kanadu, Novi Zeland, Singapur, Tajvan, Tursku i Veliku Britaniju.

Radio je u svih pet rodova Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država. Kao predani istraživač, Professor Schallhorn bio je klinički istraživač u brojnim kliničkim ispitivanjima američke Uprave za hranu i lijekove (FDA) tijekom proteklih 25 godina. Predstavio je više od 200 radova o kliničkim istraživanjima, održao je nebrojene prezentacije širom Amerike, Europe i Azije i autor je brojnih radova i članaka objavljenih u akademskim časopisima.

Prije upisa na medicinski fakultet, prof Schallhorn ostvario je uspješnu karijeru pilota i instruktora u okviru programa TOP GUN u američkoj vojsci. Dok je radio za TOP GUN, scenarist Jack Epps Jr intervjuirao ga je za potrebe snimanja filma "Top Gun". Iako je film fiktivni prikaz Američke avijacije, neki od događaja u njemu temelje se na pričama koje je ispričao Professor Schallhorn.

Članstvo u stručnim udruženjima

  • Alpha Omega Alpha Medical Honor Society (AΩA) - član
  • Physics Honors Society - član
  • American Society of Cataract and Refractive Surgery (ASCRS)
  • American Board of Ophthalmology (ABO) – licenciran u studenom 1994., ponovno licenciran 2004.
  • American Academy of Ophthalmology (AAO) – akademik
  • American Academy of Ophthalmology: Refractive Surgery Interest Group – član izvršnog odbora
  • American Academy chairman of Ophthalmology: Refractive Surgery Ophthalmic Technology Assessment Committee – predsjednik
  • American Academy of Ophthalmology: Knowledge Assessment Committee Refractive Surgery – predsjednik
  • International Society of Refractive Surgeons (ISRS) - član
  • European Society of Cataract and Refractive Surgery (ESCRS) - član