Dr. Stephen Slade

Dr. Slade ima najdulje iskustvo s postupkom IntraLase LASIK u Sjedinjenim Američkim Državama i prvi je tamošnji kirurg koji je ugradio leću za prezbiopiju (staračku dalekovidnost). Vodeći je kirurg u međunarodnoj zajednici, kao i u zajednici kirurga za postupak LASIK u Houstonu.

Aktivno podučava kirurške tehnike. Podučavao i certificirao više od 8.000 kirurga za LASIK i lamelarnu refrakcijsku kirurgiju. Iskustvo dr. Sladea s lamelarnom refrakcijskom kirurgijom započelo je 1980. godine s epikeratofakijom, a 1983. uslijedila je keratomieluza miopije. Visoko je cijenjen među oftalmolozima, koji ga smatraju „kirurgom svih kirurga“ jer je više od 450 njegovih kolega očnih kirurga odabralo upravo njega da ih operira. 1991. godine dr. Slade je izveo prvi LASIK u Sjedinjenim Američkim Državama zajedno s Stephenom Brintom MD.

Kasnije je izveo prvu Custom LASIK ablaciju na temelju topografije u Sjedinjenim Američkim Državama. Ostao je u samom vrhu zahvaljujući prvom i najduljem iskustvu s čisto laserskim LASIK zahvatom koji obuhvaća intraokularne leće za operaciju sive mrene (Crystalens) i implantabilnu kornealnu kontaktnu leću. Dr. Slade bio je glavni ispitivač i za Crystalens i za implantabilnu kornealnu kontaktnu leću za potrebe odobrenja američke Uprave za hranu i lijekove (FDA), kojoj je i predstavio podatke dobivene ispitivanjem. U okviru ispitivanja ugradio je prvu intraokularnu leću za staračku dalekovidnost u Sjevernoj Americi.

Godine 2006. Američka akademija za oftalmologiju (American Academy of Ophthalmology) i Međunarodno udruženje refrakcijske kirurgije (International Society of Refractive Surgery) odabralo je dr. Sladea za nagradu Barraquer Lecture and Award, najveću nagradu u refrakcijskoj kirurgiji, za 2007. godinu. Kolege su ga odabrali za uključenje na popis pet najvećih predvodnika javnog mnijenja (“Top Fifty Opinion Leaders”), najvećih teksaških liječnika (“Top Texas Doctors”), najboljih liječnika (“Best Doctors”) i najboljih liječnika u Americi (“Best Doctors in America”).

Članstvo u stručnim u druženjima

  • American Academy of Ophthalmology (AAO) – akademik
  • American Society of Cataract and Refractive Surgery (ASCRS) – viši član
  • American College of Surgeons (ACS) – viši član
  • American College of Eye Surgeons (ACES)- viši član
  • International Intraocular Implant Club (IIIC) – član
  • International Society of Refractive Surgery (ISRS) – član
  • Texas Ophthalmology Association (TOA) – član
  • Houston Ophthalmology Society (HOS) – član