Dr Stephen Coleman

G. Coleman jedan je od vodećih kirurga za lasersku korekciju vida, koji je izveo više od 18.000 takvih zahvata. Izvodi personalizirane Wavefront CustomVue LASIK zahvate od svibnja 2002. godine u okviru kliničkog ispitivanja američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) koje se provodi u šest centara. Imao je odlučujuću ulogu u dobivanju dozvole FDA-e za tu tehnologiju u svibnju 2003. godine.

U lipnju 1996. godine u Albuquerqueu, u Novom Meksiku, izveo je prvu lasersku korekciju vida koju je odobrila FDA. Pacijentica, Beth Wagoner iz Albuquerquea, i dan-danas ima vid 20|20 na oba oka. Dr. Coleman završio je 1986. godine medicinu na Sveučilištu Georgetown u Washington DC-ju (Georgetown University School of Medicine).

Završio je dodatnu specijalizaciju u očnoj kirurgiji u bolnici St. Vincent’s Hospital i domu zdravlja Medical Center u New York Cityju, glavnoj obrazovnoj ustanovi za fakultet New York Medical College. Dr. Coleman jedan je od malobrojnih očnih kirurga u Sjedinjenim Američkim Državama koji su odabrani da podučavaju liječnike na tečaju za certifikaciju FDA-e za upotrebu VISX laserskog sustava.

Za vrijeme četverogodišnjeg rada u svojstvu liječnika zrakoplovne medicine u Europi primio je ukupno sedam prestižnih priznanja, uključujući medalje Bronze Star i Air Medal. Kao međunarodni liječnik volonter radio je, među ostalim udaljenim lokacijama, u Tajlandu i Kambodži. Tijekom svog posljednjeg angažmana proveo je šest tjedana u Indiji izvodeći operacije sive mrene i refrakcijske kirurške zahvate u najvećoj neprofitnoj očnoj bolnici u svijetu Aravind Eye Hospital.

Professional memberships

  • American Board of Ophthalmology (ABO) – diplomat
  • American Academy of Ophthalmology (AAO) – akademik
  • American College of Surgeons (ACS) – član
  • American Society of Cataract and Refractive Surgery (ASCRS) – član
  • American College of Eye Surgeons (ACES) – član
  • International Society of Refractive Surgery (ISRS) – član