Dr. Marguerite McDonald

Dr. McDonald specijalist je za rožnicu / refrakciju / prednji očni segment pri Ophthalmic Consultants of Long Island, Lynbrook, New York. Trenutačno je pridružena profesorica oftalmologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Tulaneu, New Orleans (Tulane University School of Medicine) i klinička profesorica oftalmologije na Sveučilištu New York (New York University) na Manhattanu.

Dr. McDonald završila je Medicinski fakultet (College of Physicians and Surgeons) Sveučilišta Columbia, nakon čega je stažirala u Bolnici Lenox Hill Hospital i specijalizirala oftalomologiju u Bolnici za bolesti uha, grla i oka Manhattan (Manhattan Eye Ear and Throat Hospital/Cornell), obje u New Yorku. Završila je specijalizaciju iz bolesti rožnice i vanjske ovojnice oka na Centru za očne bolesti Sveučilišta LSU (LSU Eye Center) u New Orleansu. Vrlo je poznata u području refrakcijske kirurgije zahvaljujući 477 sažetaka, 79 knjiga i poglavlja te 179 recenziranih i 280 nerecenziranih članaka koje je objavila o raznim temama refrakcije. U New Orleansu je dr. McDonald bila na čelu tima koji je istraživao primjenu ekscimer lasera u korekciji pogrešaka oka, a 1987. godine izvela je prvi zahvat ekscimer laserom u svijetu za uklanjanje ili smanjenje potrebe za naočalama i kontaktnim lećama.

Dr. McDonald operirala je 1988. slijepe osobe i pacijente s potpunim vidom: obje su skupine liječene zbog kratkovidnosti. Godine 1993. izvela je prve operacije dalekovidnosti ekscimer laserom u svijetu.

1999. godine dr. McDonald izvela je prve Summit/Autonomous wavefront excimer laserske operacije u svijetu; to su ujedno bile prve wavefront operacije u SAD-u. Taj se prijelomni trenutak smatra prvim korakom na putu prema „supernormalnom“ vidu. To je rutinsko postizanje vida boljeg od 20|20 bez korekcijskih pomagala uz minimalne aberacije i znatno poboljšan noćni vid. Dr. McDonald prvi je sjevernoamerički kirug koji je izveo Epi-LASIK zahvat, u rujnu 2003.

Članstvo u stručnim u druženjima

  • American Academy of Ophthalmology (AAO) - član
  • American Association for the Advancement of Science (AAAS) - član
  • American College of Surgeons (ACS) - član
  • American Medical Association (AMA) - član
  • American Medical Women’s Association (AMWA) - član
  • Association for Research in Vision and Ophthalmology (ARVO) - član
  • Castroviejo Corneal Society (CCS) - član
  • Contact Lens Association of Ophthalmologists (CLAO) - član