Dr. David Teenan

Kao iskusni očni kirurg, dr. David Teenan izveo je više od 41.000 zahvata uključujući LASIK i LASEK, s posebnim interesom za operacije sive mrene, refrakcijsku kirurgiju i liječenje bolesti rožnice i vanjske očne ovojnice. Medicinski je direktor za Ujedinjeno Kraljevstvo u Međunarodnom savjetodavnom odboru za medicinu (IMAB) Optical Expressa i registrirani je član Općeg liječničkog vijeća (General Medical Council, GMC) i Liječničkog vijeća Irske (Ireland Medical Council, IMC).

G. David Teenan specijalist je oftalmologije koji je završio dodatnu specijalističku obuku u refrakcijskoj kirurgiji i zaposlen je u Optical Expressu kao očni kirurg s punim radnim vremenom. Aktivni je član raznih pridruženih tijela i udruženja kao što su Royal College of Ophthalmologists i Irish College of Ophthalmology. Dr. David Teenan dvaput godišnje sudjeluje u konferencijama IMAB-a, koji ga ocjenjuje. Ocjenjivačko vijeće sastoji se od nekoliko najeminentnijih svjetskih refrakcijskih kirurga. Među njima su dr. Steve Schallhorn, bivši ravnatelj Oftalmologije Američke mornarice, i dr. Jan Venter, jedan od vodećih očnih kirurga u svijetu.

G. David Teenan diplomirao je na Sveučilištu u Dundeeju 1992. godine, a zatim se vratio Glasgow, gdje je započeo liječničku karijeru. Prvo se put zaposlio kao oftalmolog u bolnici Glasgow Royal Infirmary, a zatim se preselio u Ayrshire radi dovršetka osnovne kirurške specijalizacije. Zatim je završio višu kiruršku specijalizaciju u Walesu te se vratio u Glasgow radi specijalizacije u bolestima rožnice i vanjske očne ovojnice u bolnici Gartnavel General Hospital. Nakon specijalizacije, dr. David Teenan radio je kao oftalmolog konzultant u Glasgowu, Cardiffu i Ayrshireu te kao ispitivač za Royal College of Surgeons.

Njegova predanost struci i pacijentima očituje se u njegovom kliničkom iskustvu i stalnom sudjelovanju na seminarima i konferencijama u svojstvu predavača i delegata.

Članstvo u stručnim u druženjima

  • Ireland Medical Council (IMC) – član
  • United Kingdom and Ireland Society of Cataract and Refractive Surgeons (UKISCRS) – član
  • General Medical Council (GMC) – član
  • Royal College of Surgeons, Edinburgh (RCS) – viši član
  • Royal College of Ophthalmologists (RCO) – viši član
  • The British Society for Refractive Surgery (BSRS) – član
  • International Society for Refractive Surgery (ISRS) – član
  • The American Society of Cataract and Refractive Surgery (ASCRS) – član