Povratak na novosti / članke

MENTAL trening CENTER - POWERED BY OPTICAL EXPRESS

Koristeći se najmodernijom dostupnom tehnologijom, naš je Centar posvećen unaprjeđenju percepcije, razvoju fokusa i upravljanju emocijama. Mi treniramo ljude kako bi bili najbolji što mogu biti i zato smo okupili tim najboljih stručnjaka i najbolju tehnologiju za vaše potrebe. Kako biti miran, fokusiran, samopouzdan? Mi ne nudimo samo odgovore već vas treniramo da budete onakvi kakvi želite biti!

BIOFEEDBACK I NEUROFEEDBACK trening

Za vrhunske rezultate potreban je visoki stupanj kontrole svojih misli i emocija. Vrhunski sportaši često ulaze u zonu optimalnog fuknkcioniranja gdje je upravo ta kontrola vrhunska. Na žalost to se ddogađa povremeno i po slučaju jer ne znaju kako zonu postizati svakodnevno i s namjerom.

Tehnologija koju koristimo u svom radu s profesionalcima u sportu i poslovnom okruženju omogućava svakom pojedincu opažati sve ono što se odvija u njegovom tijelu i mozgu. Jednom kad emocija i misao postanu vidljivi s njma možemo upravljati. Naši treneri vas podučavaju kako upravljati sobom i kako se pripremiti za važne situacije, izazovne trenutke i općenito kako bolje funkcionirati u svakodnevici.

Naši treneri godinama provode biofeedback i neurofeedback treninge s brojnim vrhunskim sportašima i olimpijcima. U tu svrhu razvili smo sustavan i sistematičan program treninga koji se prilagođava svakom pojedincu.

Što dobivate?

Najbolji Mentalni treneri psiholozi s vama će provoditi dvije vrste treninga kojei će vam omogućiti ostvariti puni potencijal. Dobivate dvije vrste treninga usmjerena na razvoj sposobnosti samokontrole i upravljanja emocijama te mislima s ciljem ulaska u zonu optimalnog funkcioniranja potrebnu za vrhunsku izvedbu!

Biofeedback trening

Naš intenzitet (pobuđenost živčanog sustava) utječe na naš fokus. U nekim situacijama fokus nam slabi upravo zbog neadekvatnog upravljanja emocijama. Ovaj trening bazira se na povratnim informacijama vašeg tijela, koje dobivate za vrijeme treninga, putem uređaja koji prate vaš srčani ritam, varijabilitet srčanog ritma, galvanski otpor kože, mišićnu napetost i temperaturu. Temeljem povratnih informacija naučit ćete kako kontrolirati sve te tjelesne funkcije i kako upravljati svojim emotivnim i tjelesnim stanjem.

Neurofeedback trening

Ulazak u zonu o kojoj pričaju sportaši, umjetnici, govornici, velikim dijelom zavisi o našem fokusu i miru. Naša tehnologija omogućava vam da vidite svoje moždane valove mira i fokusa i prepoznate trenutke ulaska u zonu. Kroz sustavan trening s našim trenerima naučiti ćete kako postizati zonu svakodnevno, a posebno onda kad se od vas očekuje vrhunska izvedba.

Zašto provoditi program?

Profesionalci godišnje provode tisuće sati usmjereni na svoj profesionalan razvoj, međutim rijetki ulažu dodatno vrijeme u unaprjeđenje svojih mentalnih sposobnosti. Provođenje naših treninga ističe vas svakodnevno u odnosu na vlastitu konkurenciju i usmjerava vas na razvoj punog potencijala kako bi se ostvarili u svom profesionalnom rastu. Ako imate prave alate vaša izvrsnost je neizvjesna. Sve što trebate je pravi trening.

SENAPTEC trening

Vid je glavni podražaj koji aktivira mišiće u našem tijelu. Način na koji gledamo i percipiramo okolinu je navika koju smo stekli tokom života. Upravo taj mehanizam obrađivanja vizualnih informacija i donošenja odluka može se istrenirati i ubrzati te na taj način poboljšati efikasnost pojedinaca. Takva vrsta treninga provodi se više od 20 godina i dokazano je kako ima primjene u gotovo svakom poslu, bilo da ste profesionalni sportaš ili da radite za računalom svaki dan.

Koristimo opremu za testiranje, analizu i treniranje senzorike. Cilj programa koji provodimo je upoznati pojedince sa nedostacima u njihovim navikama obrađivanja vizualnih informacija te treniranjem istih kako bi poboljšali svoje performanse u određenim situacijama. Nedostatke u tom mehanizmu obrade podataka ne možemo kompenzirati fizičkom spremom. Drugim riječima, ukoliko naše oči ne funkcioniraju na odgovarajući način, naporno treniranje neće pružiti željene rezultate.

Tko može sudjelovati?

Koristi od provođenja programa mogu imati osobe svih zanimanja, bilo da ste profesionalni sportaš, vojnik, policajac, vozač, pilot ili da sjedite za stolom i radite na računalu.

Senaptec Sensory Station

Testira 10 ključnih senzorno-motornih vještina te vaše rezultate automatski uspoređuje s vašom direktnom konkurencijom. Uz testiranje pruža i mogućnost treniranja onih vještina u kojima ima prostora za poboljšanjem.

Senaptec Strobe naočale

Koriste se za poboljšanje brzine reakcije, balansa tijela ali i mnogih drugih vještina koje svakodnevno koristimo i koje su važne za vašu izvedbu. Ove naočale predstavljaju revoluciju u treniranju i usklađivanju očiju s našim tijelom. Funkcioniraju na način da limitiraju vizualne informacije koje sportaši primaju te, na taj način, opterećuju kompletnu senzoriku.

Senaptec Synchrony

Testira kako vaše oči funkcioniraju kao par te kako su usklađene sa vašim tijelom što nam omogućava sposobnost previđanja i brzinu reakcije.

Individualni plan treninga

Nakon kompletnog testiranja i analize rezultata izrađujemo individualni plan treniranja za svakog ovisno o njegovim rezultatima. Vježbe su dogovorene u suradnji s trenerom ukoliko se radi o sportašu te su ukomponirane u svakodnevne sportske aktivnosti.

Zašto provoditi program?

Provođenjem našeg programa pojedinci mogu bitno poboljšati vještine koje su im potrebne u svakodnevnom poslu. Činjenica je da je osoba koja je sposobna obraditi više vizualnih informacija u kraćem vremenskom periodu u prednosti naspram ostalih. Isto kao i sa treniranjem bilo kojeg drugog mišića na tijelu, treniranje očiju može dati veliki doprinos u uspjehu u karijeri.

Više o testiranju i treniranju

Prvi korak je kompletna oftalmološka obrada kako bi provjerili da je sa medicinske strane sa očima sve u redu. Kompletno testiranje svih 10 vještina na Senaptec Sensory Station-u traje otprilike 40 minuta. Nakon testiranja i analize dobivenih podataka napravi se individualni plan treniranja koji ovisi o rezultatima i potrebama pojedinaca. Treniranje se obično sastoji od jednog dolaska tjedno u MT Centar na trening od otprilike 30 minuta, a ostale vježbe se ili rade kod kuće ili se uklapaju u svakodnevni trening. Preporučeno vrijeme treniranja prije ponovnog testiranja je tri mjeseca.

JESTE LI ZNALI?

Istraživanje provedeno na olimpijskim sportašima je pokazalo kako njih 50% nikada nije napravilo oftalmološki pregled, a čak 30% njih, imalo je manje od 100% vida. Način na koji gledamo i percipiramo okolinu je navika koju smo stekli tokom žiota. Oči jednostavno primaju previše informacija da bi ih sve istovremeno obradili. Kako ne bi došlo do svojevrsnog preopterećenja svi smo stekli jednu vrlo važnu vještinu – ignoriranje onoga što nam nije bitno. Npr. ako šećete ulicom niste svjesni apsolutno svega što se događa oko vas nego se fokusirate na ono što vam je bitno i zanimljivo u tom trenutku. Osim poboljšanja vještina kod vrhunskih sportaša Senaptec je sa svojom revolucionarnom opremom otkrio kako postoji još neotkriveni prostor u terapiji nakon različitih neuroloških i motoričkih oštećenja. Ozljede mozga i glave mogu bitno utjecati na vizualne i senzornomotoričke vještine. Korištenjem Senaptecove opreme možemo bitno utjecati na ishod terapije i oporavak pojedinaca. Osim ozljeda postoje i različiti poremećaji u razvoju koji mogu utjecati na motoriku pojedinaca. Rad na Senaptec opremi je do sada pokazao kako takvim osobama može bitno olakšati uklapanje u svakodnevni život. Senaptec Sensory Station može pomoći osobama sa autizmom, poremećajem koncentracije (ADHD) kao i osobama koje imaju problema sa anksioznošću. Senaptec Strobe naočale mogu pomoći ljudima oboljelima od multiple skleroze, nakon moždanog udara pa čak i u rehabilitaciji nakon nekih operativnih zahvata (kao npr. operacija koljena).

Biofeedback trening