Profesor Burkhard Dick

Profesor Burkhard Dick vodeći je međunarodni očni kirurg podrijetlom iz Njemačke, koji se specijalizirao za viskoelastične oftalmološke agense. U svojoj je karijeri obavljao čitav spektar očnih operacija. Redovno izvodi operacije sive mrene, LASIK zahvate, ugradnje intraokularnih leća za korekciju kratkovidnosti (phakic IOL), operacije glaukoma, transplantacije rožnice i pars plana vitrektomije. Godišnje izvodi 2.500 operacija prednjeg segmenta te nekoliko stotina vitreoretinalnih operacija.

Nakon diplome 1983. godine, Profesor Dick radio je dvije godine kao vojni liječnik u Njemačkoj vojsci. Doktorirao je 1991., nakon čega je dvije godine stažirao u Sveučilišnoj očnoj bolnici u Giessenu. Karijeru u kirurgiji započeo je stipendijom za specijalizaciju u očnoj bolnici sveučilišta Justus-Liebig-University Giessen.

G.Dick profesor je oftalmologije i predstojnik Sveučilišne očne klinike Bochum. Predaje, vodi i podučava mlade očne kirurge u operacijama sive mrene i refrakcijskim zahvatima te u operacijama glaukoma i retine. Sveučilišna očna klinika referalni je centar za mikroincizijsku operaciju sive mrene (MICS) i intraokularne leće za ispravljanje kratkovidnosti.

Autor je nekoliko knjiga i više od 300 članaka u časopisima kao što su Ophthalmology, American Journal of Ophthalmology, Journal of Glaucoma, Retina, Journal of Refractive Surgery, Graefe’s Archive for Clinical and Experimental Ophthalmology i Journal of Cataract and Refractive Surgery. Profesor Dick bio je i predavač na brojnim međunarodnim konferencijama.

Članstvo u stručnim u druženjima

  • International Society of Refractive Surgery (ISRS) - član
  • American Society of Cataract and Refractive Surgery (ASCRS) - član
  • American Academy of Ophthalmology (AAO) - član
  • European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS) - član
  • Deutsche Ophthalmologische Gesellschaft (DOG) - član
  • Deutschsprachige Gesellschaft für Intraokularlinsen Implantation und Refraktive Chirurgie (DGII) - član