IntraLase LASIK iDesign

IntraLase je alternativna metoda stvaranja zaštitnog poklopca (flap), što je prvi dio postupka LASIK metode laserske korekcije vida, pomoću preciznog lasera. Već više od deset godina primjenjuju se standardne mehaničke metode koje dokazano daju izvrsne rezultate. Međutim, s preciznom laserskom tehnologijom IntraLase sada možemo ponuditi alternativu mehaničkoj metodi.

1. Fokus

Laser IntraLase precizno se fokusira na točku unutar rožnice, gdje se formiraju tisuće mikroskopskih mjehurića.

2. Stvaranje poklopca

IntraLase omogućuje kirurgu da precizno oblikuje i kontrolira mnoge aspekte poklopca kao što su debljina, opseg te kut njegovih bridova, učinkovito krojeći zaštitni poklopac za oko.

3. Podizanje poklopca

U drugom dijelu postupka kirurg nježno podiže poklopac kako bi omogućio zahvat excimer laserom. Postupak je dovršen kad se zaštitni poklopac vrati u siguran položaj na svoj koso odrezani brid.

Prednosti IntraLase postupka

  • IntraLase postupak omogućuje još veće brzine zacjeljivanja i oporavka nego standardne metode stvaranja zaštitnog poklopca.
  • IntraLase može poboljšati preciznost i vizualne rezultate LASIK-a, bez obzira na to jeste li odabrali standardni ili Advanced (napredni) CustomVue postupak.
  • IntraLase omogućuje kirurgu da kroji rožnični poklopac prema svakom pojedinom pacijentu i svakom pojedinom oku.
  • IntraLase je osobito pogodan za pacijente sa strmom, ravnom ili tankom rožnicom, od kojih neki ne mogu biti podvrgnuti LASIK korekciji vida koja se izvodi pomoću standardnog mikrokeratoma.
  • Što se tiče medicinskih postupaka, laserska korekcija vida ima stopu komplikacija nižu od 1 %. Te se komplikacije dodatno smanjuju odabirom IntraLase preciznog laserskog postupka.

iDesign tehnologija

LASIK zahvati mogu biti dodatno poboljšani upotrebom iDesigna, revolucionarnog wavefront dijagnostičkog uređaja koji može detektirati čak i najsitnije nepravilnosti vašeg oka, što dodatno omogućuje kirurgu da prilagodi zahvat posebnostima upravo vašeg oka.

iDesign mjeri vašu dioptriju na 1.200 točaka na vašoj rožnici, što je pet puta više nego dosadašnja wavefront tehnologija.

Da pojasnimo - za određivanje naočala i kontaktnih leća određuje se približna srednja vrijednost dioptrije svih točaka na rožnici. Upotrebom wavefront tehnologije mjeri se dioptrija na nekoliko stotina točaka, dok iDesign tehnologija vrši mjerenja na 5 puta više točaka od klasične wavefront tehnologije.

Ova 3-D slika je izuzetno precizan 3 D reljef vašeg vida koji detaljno obrađuje i najsitniju karakteristiku, što omogućava kirurgu da napravi plan zahvata koji je u potpunosti prilagođen i specifičan vašem oku. Ti se podaci zatim prenose u laser kako bi se ispravile nepravilnosti i time korigirao vaš vid.

Korištenjem ove tehnologije možemo, ne samo korigirati vid preciznije od naočala ili leća ili standardnih metoda laserske korecije vida, već je moguće korigirati puno kompleksnije i više dioptrije nego ikada prije.

Pogledajte cjenik laserske korekcije vida.

Postavite nam pitanje ili se naručite na pregled.

Pogledajte odgovore na najčešća pitanja o laserskoj korekciji vida, na koja odgovaraju stručnjaci Optical Expressa dr. Dean Šarić i dr. Dražen Grgić.

Naručite se na pregled!