Zbog čega se još niste odlučili na lasersku korekciju vida?

iDesign

Uvijek brinemo o svoijm pacijentima i o tome kako poboljšati svoju uslugu, pa smo nedavno proveli anketu o tome zasto se niste ili ne zelite odlučiti za lasersku korekciju vida. Većina ispitanika je odgovorila da je razlog financijske prirode, te jedan manji dio da se boje dugotrajnih posljedica ili ih je jednostavno strah samog zahvata. Ovdje smo da odgovorimo na ta pitanja i pojasnimo ono što vas zbunjuje. Nećemo vas zamarati time koju tehnologiju koristimo i da li je samo precizna ili najpreciznija. Pa naravno da koristimo vrhunsku tehnologiju koja daje vrhunske rezultate. Sve ostalo ne bi bilo u redu.
 
Odgovorit ćemo na ono što vas zaista muči:
 
FINANCIJE

Cijena zahvata laserske korekcije vida je danas puno niža nego što je bila prije tri ili pet godina. U Optical Expressu se cijene kreću od 4.900 do 10.950 kn, ovisno metodi koju će liječnik preporučiti nakon detaljnog pregleda. Pojedini pacijenti su kandidati za sve metode, ali neki zbog određenih razloga (debljina rožnice, visina dioptrije, itd.) mogu vid korigirati samo određenim metodama. Na primjer, ako pacijent ima tanku rožnicu kirurg će ponuditi IntraLase zahvat gdje se čitav zahvat radi laserski, od izrade poklopca do skidanja dioptrije, jer laser može napraviti puno tanji poklopac od mikrokeratoma, koji se koristi kod standardnih metoda. Za takav postupak su potrebna dva laserska sustava i samim time cijena zahvata raste. Ukoliko imate visoki astigmatizam, vjerojatno ćete biti kandidat za wavefrontguided metodu (iDesign), itd…To su detalji koji čine razliku, a mi želimo pacijentu pružiti najbolju uslugu.
 
Obzirom da smo osjetljivi i na financijsku situaciju s kojom su naši pacijenti suočeni u današnje doba, nastojimo se cijenama približiti korisniku koliko god je to moguće pa smo omogućili plaćanje na rate gotovo svim kreditnim i debitnim karticama. Diners karticom možete platiti zahvat čak do 60 rata, što u slučaju najjeftinije metode znači 220 kn mjesečno, a najskuplje oko 500 kn mjesečno. Sve obavezne postoperativne kontrole su besplatne. Cijena pregleda je sve do kraja travnja 200 kn. Pogledajte sve cijene i mogućnosti plaćanja.
 
Razmislimo samo koliko trošimo mjesečno na kavu ili cigarete? Ili bilo koji drugi mali gušt bez kojeg "ne možemo"?  A tek koliko mjesečno trošite na naočale, kontaktne leće i sve ono što ide uz njih? Ne samo da ćete uštedjeti, već ćete biti i slobodni od optičkih pomagala, a taj je osjećaj (tako nam kažu naši pacijenti) neprocjenjiv.
 

iDesign

STRAH

Laserska korekcija vida se smatra najsigurnijim medicinskim zahvatom danas. Ono čega se pacijenti vrlo često boje je da li se vid može trajno oštetiti. Laserska korekcija vida se radi na površini oka - na rožnici. Mi korigiramo dioptriju. Samim time ne može doći do trajnih posljedica ili bilo kakvih negativnih efekata na vaš vid. Očni živac i mrežnica koji su odgovorni za vid smješteni su na očnoj pozadini što je na sasvim drugom mjestu od djelovanja lasera, stoga ne možemo imati oštećenje vida laserskim zahvatom. Zahvat se radi već više od 40  godina, a  u svijetu je vid laserski korigiralo preko 40 milijuna ljudi.

U Optical Express grupi napravili smo više od 2.500 000 zahvata. Učinak laserske korekcije je trajan. Ponekad se javi potreba za dokorekcijom, a vezana je za period neposredno iza zahvata (mjesec dana) kada je zbog zaraštavanja moguć pomak od idealne dioptrije. Riječ je o minimalnom pomaku, par postotaka od početne dioptrije, koji se ukoliko je potrebno dokorigira dodatnim (u Optical Expressu besplatnim) zahvatom. Nakon toga dokorekcija više nije potrebna. Učestalost potrebe za dokorekcijom ovisi o visini početne dioptrije i na dioptrijama do 5 dioptrija je manji od 1%. Komplikacije kod laserske korekcije vida se svode na prolaznu suhoću oka i prethodno spomenutu mogućnost potrebe za dokorekcijom. Upotrebom vrhunske tehnologije, komplikacije kod laserske korekcije vida su svedene na minimum. 

Kako biste se dodatno oslobodili straha od zahvata, pročitajte odgovore na najčešće postavljana pitanja o laserskoj korekciji vida, na koja odgovaraju naši stručnjaci - dr. Dean Šarić i dr. Dražen Grgić. 


Možda će vas zanimati i sljedeće:

Jeste li kandidat za zahvat?
Dostupne metode laserske korekcije vida
Od čega se sastoji pregled za lasersku korekciju vida?
Pročitajte priče naših pacijenata