Photo Refraktivna Keratotomija

PRK metoda laserske korekcije vida primjenjuje se od 1987. za korekciju vida pomoću excimer lasera. Do sada je u svijetu tom metodom operirano više od dvadeset milijuna ljudi.

Rezultat za vaše oči

Normalno funkcioniranje „čimbenika za vid“ (rožnice, leće i mrežnice).

Korisno je znati

PRK metoda primjenjuje se od 1987. za korekciju vida pomoću excimer lasera. Do sada je u svijetu tom metodom operirano više od deset milijuna ljudi.

Oporavak nakon ove operacije nešto je duži od oporavka nakon zahvata LASIK metodom.

FAZA I

Skida se epitelni sloj rožnice.

FAZA II

Djelovanje lasera

FAZA III

Rožnica se korigira, odnosno izravnava.

FAZA IV

Pokrovni sloj rožnice ponovno se obnavlja (nakon pet dana).

iDesign tehnologija

PRK zahvati mogu biti dodatno poboljšani upotrebom iDesigna, revolucionarnog wavefront dijagnostičkog uređaja koji može detektirati čak i najsitnije nepravilnosti vašeg oka, što dodatno omogućuje kirurgu da prilagodi zahvat posebnostima upravo vašeg oka.

iDesign mjeri vašu dioptriju na 1.200 točaka na vašoj rožnici, što je pet puta više nego dosadašnja wavefront tehnologija.

Da pojasnimo - za određivanje naočala i kontaktnih leća određuje se približna srednja vrijednost dioptrije svih točaka na rožnici. Upotrebom wavefront tehnologije mjeri se dioptrija na nekoliko stotina točaka, dok iDesign tehnologija vrši mjerenja na 5 puta više točaka od klasične wavefront tehnologije.

Ova 3-D slika je izuzetno precizan 3 D reljef vašeg vida koji detaljno obrađuje i najsitniju karakteristiku, što omogućava kirurgu da napravi plan zahvata koji je u potpunosti prilagođen i specifičan vašem oku. Ti se podaci zatim prenose u laser kako bi se ispravile nepravilnosti i time korigirao vaš vid.

Korištenjem ove tehnologije možemo, ne samo korigirati vid preciznije od naočala ili leća ili standardnih metoda laserske korecije vida, već je moguće korigirati puno kompleksnije i više dioptrije nego ikada prije.

Pogledajte cjenik laserske korekcije vida.

Postavite nam pitanje ili se naručite na pregled.

Pogledajte odgovore na najčešća pitanja o laserskoj korekciji vida, na koja odgovaraju stručnjaci Optical Expressa dr. Dean Šarić i dr. Dražen Grgić.

Naručite se na pregled!