PRK Advanced CustomVue

Photo Refraktivna Keratotomija

PRK metoda laserske korekcije vida primjenjuje se od 1987. za korekciju vida pomoću excimer lasera. Do sada je u svijetu tom metodom operirano više od dvadeset milijuna ljudi.

Rezultat za vaše oči

Normalno funkcioniranje „čimbenika za vid“ (rožnice, leće i mrežnice).

Korisno je znati

PRK metoda primjenjuje se od 1987. za korekciju vida pomoću excimer lasera. Do sada je u svijetu tom metodom operirano više od deset milijuna ljudi.

Oporavak nakon ove operacije nešto je duži od oporavka nakon zahvata LASIK metodom.

FAZA I

Skida se epitelni sloj rožnice.

FAZA II

Djelovanje lasera

FAZA III

Rožnica se korigira, odnosno izravnava.

FAZA IV

Pokrovni sloj rožnice ponovno se obnavlja (nakon pet dana).

Optical Express nudi dvije vrste laserskog postupka: Standard (standardni) i Advanced (napredni) CustomVue Wavefront postupak.

Iako su konvencionalni postupci LASIK i LASEK donijeli revoluciju u korekciji vida, Optical Express nudi i najsuvremeniju tehnologiju laserske korekcije vida: Advanced Wavefront CustomVue tretman je koji omogućuje kirurgu da dodatno prilagodi konvencionalni postupak vašim očima.

Objašnjenje postupka Advanced CustomVue Wavefront

Wavefront (vođena valnom frontom) laserska korekcija vida napredan je oblik excimer laserske tehnologije. Kao i otisak prsta, vid svake osobe je jedinstven. Prije najnovijih napredaka u laserskoj tehnologiji kirurzi su izvodili LASIK i LASEK postupke pomoću standardnih mjera i tako ispravljali vid, postižući izvrsne rezultate. Danas se novom Wavefront tehnologijom mogu izmjeriti i ispraviti jedinstvene greške vida svakog pojedinca, što mu najčešće pruža mogućnost da ostvari bolji vid nego što je to moguće s naočalama ili kontaktnim lećama. Tehnologija je bila izvorno namijenjena upotrebi u visokoenergetskim teleskopima radi smanjivanja iskrivljenja kod promatranja udaljenih ciljeva u svemiru. Sada kirurzi mogu otkriti, izmjeriti i ispraviti greške na očima pojedinca 25 puta preciznije nego pomoću konvencionalnih metoda koje se primjenjuju kod naočala i kontaktnih leća.

Devijacije višeg reda

U oku postoji nekoliko vrsta grešaka vida, koje se nazivaju devijacije nižeg i višeg reda, a mogu utjecati na vaš vid (veličina tih devijacija varira od osobe do osobe). Prije su se mogle izmjeriti i liječiti samo devijacije nižeg reda (kao što su kratkovidnost, dalekovidnost i astigmatizam).

Advanced CustomVue Wavefront LASIK postupak može vam pomoći da dodatno podesite tretman devijacija višeg reda koje u prošlosti nisu mogle biti odgovarajuće liječene naočalama, kontaktnim lećama ili konvencionalnim zahvatima. Devijacije višeg reda također mogu imati značajan učinak na vid. Povezuje ih se s bliještanjem i svjetlosnim krugovima zbog kojih se vaš vid čini slabijim po noći nego po danu. Vaš optičar educiran za laserski postupak i vaš kirurg preporučit će vam koji je najbolji postupak za vas na temelju vaših osobnih devijacija – a te su devijacije jedinstvene za oči svakog pojedinca.

Postupak

1. Wavescan snimka

Izrađuje se Wavescan snimka vašeg vidnog sustava koja prikazuje sve prisutne devijacije višeg reda.

2. Prijenos podataka

Informacije se automatski prenose laserskoj platformi i primjenjuju kod tretmana vašeg oka.

3. Precizni rezultati

Sve su devijacije nižeg i višeg reda uklonjene iz vašeg oka.

Sigurnost i točnost

Sigurnost i točnost dovedene su kod CustomVue Wavefront tehnologije koja primjenjuje Iris Registration (registraciju šarenice) na najvišu razinu. Wavescan utvrđuje dvadeset i četiri jedinstvene referentne točke u vašem oku, automatski ih prenosi u laser i uparuje s vašim okom. Svim preinakama u veličini zjenice ili položaju oka upravljat će laser, osiguravajući maksimalnu preciznost zahvata. LASIK i LASEK postupci mogu se izvoditi pomoću Wavefront laserske tehnologije.

Tehnologija Advanced CustomVue Wavefront

Zajedno s Wavefront tehnologijom, naš uređaj za praćenje pokreta oka ActiveTrak 3-D aktivno prati najneznatnije pokrete oka u sve tri dimenzije, što održava centriranost lasera unutar 50 mikrona (otprilike širina ljudske vlasti) čak i ako se vaše oko pomakne tijekom zahvata. Zbog visokog zahtijevanog standarda vida svi pripadnici američke mornarice koji trebaju lasersku korekciju vida podvrgavaju se samo najnaprednijoj tehnološkoj platformi u laserskoj korekciji vida − VISX S4IR s Wavefront tehnologijom.

Rezultati Advanced CustomVue Wavefront tehnologije

VISX S4IR excimer laseri uspješno su primijenjeni u liječenju više od 10 milijuna očiju u SAD-u i više od 20 milijuna očiju u svijetu. Godinu dana nakon što su podvrgnuti novom Wavefront postupku, pacijenti su u jednoj kliničkoj studiji pokazali sljedeće:

  1. Prije korekcije vida 80 % pacijenata Optical Expressa nije moglo pročitati veliko ‘E’ s udaljenosti od 6 metara bez naočala ili kontaktnih leća.
  2. Nakon korekcije 100 % sudionika u istraživanju vidjelo je dovoljno dobro da može legalno voziti automobil bez naočala ili kontaktnih leća.*
  3. Nakon korekcije 98 % sudionika u istraživanju postiglo je vid od 20/20 (6/6) (100 % ljudskog vida) ili bolji.*
  4. 70 % sudionika u istraživanju FDA-e (američka Agencija za hranu i lijekove) imalo je vid 20/16 (6/5) (120 % vida) ili bolji.*

*Klinička studija napredne medicinske optike FDA-e iz 2005. godine

Prednosti Advanced CustomVue Wavefront zahvata:

  • Wavescan mjeri i izračunava greške vida 25 puta preciznije nego standardne metode, pa može osigurati bolji vid nakon tretmana od vida s naočalama ili kontaktnim lećama prije tretmana.

  • 98 % pacijenata postiglo je vid od 20/20 (100 % ljudskog vida) ili bolji nego uz standardne metode tretmana.

  • Poboljšana kvaliteta i konzistentnost vida na različitim razinama svjetla. U kliničkoj studiji četiri puta više ljudi iskazalo je zadovoljstvo svojim noćnim vidom nakon postupka u usporedbi s noćnim vidom koji su imali prije postupka s naočalama ili kontaktnim lećama.

  • Praćenje šarenice omogućuje vam poboljšanu točnost i kliničke rezultate.

Wavefront postupak daje vam veću mogućnost boljeg vida od standardnog postupka.

Pogledajte cjenik laserske korekcije vida.

Postavite pitanje doktoru.

Pogledajte odgovore na najčešća pitanja o laserskom skidanju dioptrije, na koja odgovaraju stručnjaci Optical Express dr. Dean Šarić i dr. Grgić.

Naručite se na pregled!