Konzultacije uključuju potrebne pripremne pretrage, pregled i detaljan razgovor s liječnikom. To se obavlja vrlo temeljito i traje oko 90 minuta. Optical Express stručnjak odredit će jeste li prikladan kandidat za lasersku korekciju vida, objasnit će vam koji postupak najbolje odgovara vašim potrebama te će odgovoriti na sva vaša pitanja, kako biste mogli donijeti dobru odluku. Čak i ako sada niste kandidat, možda ćete to postati jer se nove tehnologije stalno razvijaju.

Naručite se na pregled!

Niže su navedeni pregledi kojima se ocjenjuje vaša prikladnost za lasersku korekciju vida. Na temelju podataka dobivenih sustavom Wavescan uočavaju se i mjere nedostaci vašeg oka, čime kirurg dobiva detaljne i točne podatke o dioptriji i optičkoj mapi vaših očiju.

Frontofokometrija

Mjeri se jačina stakala vaših naočala, kako bi se odredila vaša sadašnja dioptrija.

Autorefrakcija

Autorefraktor očitava kako svjetlo prolazi kroz vaše oko, što pomaže pri određivanju početne dioptrije.

Tonometrija

Mjerenje očnog tlaka. To je ključni pokazatelj pri dijagnosticiranju stanja koje se naziva glaukom.

Topografija

Daje ključne podatke o rožnici (vanjska površina), odnosno točne podatke o obliku površine rožnice i o njezinoj debljini te pokazuje kako se mijenja idući od središta prema periferiji.

Testiranje vidne oštrine

Mjerenje sposobnosti oka da vidi detalje na maloj i velikoj udaljenosti. Testiranje obično uključuje čitanje slova ili gledanje znakova različitih veličina na ploči. Nekorigirana vidna oštrina (uncorrected visual acuity, UCVA) je ono što vidite bez naočala ili kontaktnih leća, dok je najbolje korigirana vidna oštrina (best corrected visual acuity, BCVA) ono što vidite nakon optimalne korekcije.

Refrakcija

Liječnik provjerava vašu sadašnju dioptriju i uspoređuje ju s nalazom focimetrije i prijašnjim određivanjima dioptrije, kako bi osigurao stabilnost.

Refrakcija uz cikloplegiju

Koriste se specijalne kapi za opuštanje očnih mišića, što omogućava liječniku da predvidi kako bi se vaša dioptrija s vremenom mogla mijenjati.

Pupilometrija

Tom se pretragom infracrvenom tehnologijom mjeri veličina vaših zjenica u mraku, kada su one najraširenije.

Pahimetrija

Pahimetar je ultrazvučni uređaj kojim se određuje debljina rožnice bilo na kojem zadanom mjestu. Podatak o debljini rožnice vrlo je važan kada se određuje jeste li prikladan kandidat za lasersku korekciju vida.

Pregled biomikroskopom

Pregled je to pri kojem se koristi mikroskop i uska zraka svjetla za detaljan pregled rožnice pod velikim povećanjem, kao i konjunktive, vjeđa, zjenice i leće.

Dominacija oka

Tom se pretragom mjeri koje je oko dominantno ili jače.

Pregled mrežnice

Tim pregledom liječnik procjenjuje zdravlje unutrašnjosti oka, napose mrežnice. Djelovanjem kapi uporabljenih za refrakciju s cikloplegijom odlično se može procijeniti periferni vid.