Optical Express Vision Training Center

OPTICAL EXPRESS OPET PRVI U NOVIM TEHNOLOGIJAMA

iDesign

Zbog kontinuirane i uspješne suradnje s vrhunskim sportašima i sportskim klubovima te vodeće tehnologije za lasersku korekciju vida koju odobravaju i NASA i NATO za svoje pilote, Senaptec je prepoznao Optical Express kao pouzdanog partnera na ovim područjima, s kojim može ostvariti svoju osnovnu misiju - dati pojedincu alate kojima će poboljšati zdravlje mozga i postizati bolje rezultate.

iDesign
90% informacija koje dolaze do mozga su vizualne. Vid je odgovoran za 2/3 električne aktivnosti mozga. 40% svih živaca spojenih s mozgom dolaze iz retine.
Vizualne i senzornomotorne vještine mogu se izmjeriti i poboljšati.
Znanstvena istraživanja pokazuju da su ove vještine promjenjive. Svi, i oni koji su bili ozlijeđeni i vrhunski sportaši u top formi, mogu trenirati i intenzivirati osjetila, bolje opažati i brže reagirati. 
Procijeni + analiziraj + poboljšaj senzorne performanse.
Senaptec je sada učinio dostupnim ovaj vrhunac tehnologije, proizvode i programe, dizajnirane za procjenu, analizu u poboljšavanje senzornih performansi.


SENAPTEC SENSORY STATION

Senaptec Sensory Station testirat će i analizirati 10 vještina, ključnih za sve sportove. Automatski rezultate uspoređuje s bazom podataka drugih sportaša s obzirom na spol, dob, razinu natjecanja, sport, poziciju unutar momčadi.  Uz testiranje pruža i mogućnost treniranja onih vještina u kojima ima prostora za poboljšanje.

iDesign

 


VISION TRANINING CENTER - KOME JE NAMIJENJEN

 

SPORT 
U sportu centimetar ili djelić sekunde mogu biti odlučujući. Razlika od djelića sekunde može značiti zlatnu medalju ili izgubljeno postolje. Senaptecovi alati mogu sportašima dati prednost koja će im omogućiti dosljednije i bolje rezultate.

iDesign

VOJSKA
Za vojnike sportaše i vojnike koji se bave borilačkim sportovima na kocki je još više, pa je ključan svaki djelić sekunde u osjetima, obradi podražaja i početku pokreta. Naš je cilj uz pomoć Senaptecovog stručnog znanja poduprijeti spremnost i poboljšati borbene operacije.

iDesign

ZDRAVLJE
Problematika ozljeda mozga u sportu i vojsci privukla je veću pozornost na vizualne i senzornomotoričke vještine. Zahvaljujući Senaptecovom stručnom znanju i interesu naših korisnika, nastavit ćemo pridonositi rješenju problema narušenog zdravlja mozga.

iDesign


SENAPTEC STROBE NAOČALE


Želimo vam predstaviti i posebnu vrstu stroboskopskih naočala, koje predstavljaju revoluciju u treniranju i usklađivanju očiju sa našim tijelom. Funkcioniraju na način da limitiraju vizualne informacije koje sportaši primaju te tako poboljšavaju brzinu reakcije, koordinaciju očiju i ruku i mnoge druge vještine kod profesionalnih sportaša. 

iDesign

 

VISION TRAINING CENTER - TESTIRANJE I TRENING

Prvi korak pri primjeni ove tehnologije je kompletna oftalmološka obrada koja podrazumijeva korekciju vidne oštrine, određivanje idealnog načina korigiranja vida, mjerenje očnog tlaka i pregled biomikroskopom. Idući korak je testiranje kako naše oči funkcioniraju kao par te kako međusobno komuniciraju. Na kraju testiramo kako naše oči koordiniraju s našim tijelom te kako nam pomažu u snalaženju u vremenu i prostoru.

Pojedinac koji je sposoban obraditi više vizualnih informacija u kraćem vremenskom periodu u prednosti je naspram ostalih. Nedostatke u tom mehanizmu obrade podataka ne možemo kompenzirati fizičkom spremom. Drugim riječima, ukoliko naše oči ne funkcioniraju na odgovarajući način naporno treniranje neće davati željene rezultate. Kroz Vision Training program se poboljšava brzinu reakcije, sposobnost istovremenog praćenja više meta, procjenu udaljenosti mete, vizualnu memoriju te mnoge druge vještin. Isto kao i sa treniranjem bilo kojeg drugog mišića na tijelu, treniranje očiju može dati veliki doprinos u uspjehu sportaša.

Optical Express Vision Training Center se bavi testiranjem, analizom, treniranjem i poboljšanjem vještina koje sportaši koriste na svakodnevnoj bazi. U tu svrhu koristimo najmoderniju opremu trenutno dostupnu na tržištu. 

 

10 TOČAKA KOJE SENAPTEC SENSORY STATION TESTIRA: 

  • Vidna oštrina
  • Kontrastni vid
  • Dubinski vid
  • Sposobnosti fokusiranja mete na različitim udaljenostima
  • Raspon percepcije okoline
  • Brzina reakcije
  • Simultano praćenje više meta
  • Prepoznavanje meta na periferiji
  • Koordinacija oko/ruka
  • Sposobnost donošenja odluka s obzirom na vizualnu percepciju okoline

Plan treniranja je vrlo detaljan, a vježbe su dogovorene u suradnji s trenerom te su ukomponirane u svakodnevne sportske aktivnosti.  Vježbe su osmišljene na način da ne ometaju ostale obaveze sportaša na treningu, a plan se radi individualno za svakog sportaša ovisno o njegovim rezultatima. Za više informacija javite nam se na 01 5625 450.

JESTE LI ZNALI?
Istraživanje rađeno na olimpijskim sportašima je pokazalo kako njih 50% nikada nije napravilo oftalmološki pregled, a čak 30% je imalo manje od 100% vida. Način na koji gledamo i percipiramo okolinu je navika koju smo stekli tokom žiota. Oči jednostavno primaju previše informacija da bi ih sve istovremeno obradili. Kako ne bi došlo do svojevrsnog preopterećenja svi smo stekli jednu vrlo važnu vještinu – ignoriranje onoga što nam nije bitno. Npr. ako šećete ulicom niste svjesni apsolutno svega što se događa oko vas nego se fokusirate na ono što vam je bitno i zanimljivo u tom trenutku.

Preuzmite naš cjenik. Da biste mogli pogledati naš cjenik trebat ćete Adobe Reader.

iDesign