Optical Express Vision Training Center

OPTICAL EXPRESS OPET PRVI U NOVIM TEHNOLOGIJAMA

iDesign

Nakon dugogodišnjeg iskustva u refraktivnoj kirurgiji postali smo vodeći stručnjaci u regiji poznati po korištenju samo vrhunske tehnologije u pružanju svojih usluga. Tako uz postojeću vodeću tehnologiju za lasersku korekciju vida koju odobravaju i NASA i NATO za svoje pilote, Optical Express je u suradnji sa američkom firmom Senaptec osnovao prvi Vision Training Centar u Hrvatskoj. Osnovna misija našeg centra je dati pojedincu alate kojima će poboljšati zdravlje mozga i senzoriku te na taj način postizati bolje rezultate.

iDesign
90% informacija koje dolaze do mozga su vizualne. Vid je odgovoran za 2/3 električne aktivnosti mozga. 40% svih živaca spojenih s mozgom dolaze iz retine.
Vizualne i senzornomotorne vještine mogu se izmjeriti i poboljšati.
Znanstvena istraživanja pokazuju da su ove vještine promjenjive. Svi, i oni koji su bili ozlijeđeni i vrhunski sportaši u top formi, mogu trenirati i intenzivirati osjetila, bolje opažati i brže reagirati. 
Procijeni + analiziraj + poboljšaj senzorne performanse.
Senaptec je sada učinio dostupnim ovaj vrhunac tehnologije, proizvode i programe, dizajnirane za procjenu, analizu u poboljšavanje senzornih performansi.


RAD SA SPORTAŠIMA

U sportu centimetar ili djelić sekunde mogu biti odlučujući. Razlika od djelića sekunde može značiti zlatnu medalju ili izgubljeno postolje. Senaptecovi alati mogu sportašima dati prednost koja će im omogućiti dosljednije i bolje rezultate. Pojedinac koji je sposoban obraditi više vizualnih informacija u kraćem vremenskom periodu u prednosti je naspram ostalih. Nedostatke u tom mehanizmu obrade podataka ne možemo kompenzirati fizičkom spremom. Drugim riječima, ukoliko naše oči ne funkcioniraju na odgovarajući način naporno treniranje neće davati željene rezultate. Kroz Vision Training program poboljšava se brzina reakcije, sposobnost istovremenog praćenja više meta, procjena udaljenosti mete, vizualna memoriju te mnoge druge vještine. 

iDesign

 

Kompletna oftalmološka obrada je prvi korak pri primjeni ove tehnologije. Ona podrazumijeva korekciju vidne oštrine, određivanje idealnog načina korigiranja vida, mjerenje očnog tlaka i pregled biomikroskopom. 
Senaptec Sensory Station testira i analizira 10 vještina ključnih za sve sportove te automatski rezultate uspoređuje s bazom podataka drugih sportaša koji su prošli isto testiranje s obzirom na spol, dob, razinu natjecanja, sport, poziciju unutar momčadi.  Uz testiranje pruža i mogućnost treniranja onih vještina u kojima ima prostora za poboljšanje.
Senaptec Strobe naočale su posebna vrsta stroboskopskih naočala, koje predstavljaju revoluciju u treniranju i usklađivanju očiju sa našim tijelom. Funkcioniraju na način da limitiraju vizualne informacije koje sportaši primaju te taj način opterete kompletnu senzoriku. Na taj način sportaši poboljšavaju brzinu reakcije, koordinaciju očiju i ruku i mnoge druge vještine koju su ključne za uspjeh. 
Nakon kompletnog testiranja i analize rezultata napravi se individualni plan treniranja za svakog sportaša ovisno o njegovim rezultatima. Vježbe su dogovorene u suradnji s trenerom te ukomponirane u svakodnevne sportske aktivnosti.  


TERAPIJA NAKON OZLJEDA I POREMEĆAJA

Osim poboljšanja vještina kod vrhunskih sportaša Senaptec je sa svojom revolucionarnom opremom otkrio kako postoji još neotkriveni prostor u terapiji nakon različitih neuroloških i motoričkih oštećenja. Ozljede mozga i glave mogu bitno utjecati na vizualne i senzornomotoričke vještine. Korištenjem Senaptecove opreme možemo bitno utjecati na ishod terapije i oporavak pojedinaca. Osim ozljeda postoje i različiti poremećaji u razvoju koji mogu utjecati na motoriku pojedinaca. Rad na Senaptec opremi je do sada pokazao kako takvim osobama može bitno olakšati uklapanje u svakodnevni život. Osim moderne opreme na raspolaganju imamo i vodeće stručnjake u regiji iz polja oftalmologije i optometrije koji vam u svakom trenu stoje na raspolaganju.
Senaptec Sensory Station može pomoći osobama sa autizmom, poremećajem koncentracije (ADHD), osobama koje imaju problema sa anksioznosti i mnogim drugim poremećajima.
Senaptec Strobe naočale mogu pomoći ljudima oboljelima od multiple skleroze, nakon moždanog udara pa čak i u rehabilitaciji nakon nekih operativnih zahvata (kao npr. operacija koljena).

iDesign

10 TOČAKA KOJE SENAPTEC SENSORY STATION TESTIRA: 

  • Vidna oštrina
  • Kontrastni vid
  • Dubinski vid
  • Sposobnosti fokusiranja mete na različitim udaljenostima
  • Raspon percepcije okoline
  • Brzina reakcije
  • Simultano praćenje više meta
  • Prepoznavanje meta na periferiji
  • Koordinacija oko/ruka
  • Sposobnost donošenja odluka s obzirom na vizualnu percepciju okoline

 Za više informacija javite nam se na 01 5625 450.

JESTE LI ZNALI?
Istraživanje rađeno na olimpijskim sportašima je pokazalo kako njih 50% nikada nije napravilo oftalmološki pregled, a čak 30% je imalo manje od 100% vida. Način na koji gledamo i percipiramo okolinu je navika koju smo stekli tokom žiota. Oči jednostavno primaju previše informacija da bi ih sve istovremeno obradili. Kako ne bi došlo do svojevrsnog preopterećenja svi smo stekli jednu vrlo važnu vještinu – ignoriranje onoga što nam nije bitno. Npr. ako šećete ulicom niste svjesni apsolutno svega što se događa oko vas nego se fokusirate na ono što vam je bitno i zanimljivo u tom trenutku.

Preuzmite naš cjenik. Da biste mogli pogledati naš cjenik trebat ćete Adobe Reader.

iDesign