Neven Spahija

Iako više aktivno ne igra košarku, Neven Spahija, bivši izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, odnedavno ponovno može sigurne ruke i bistra pogleda zabijati trice, barem rekreativno. I to zahvaljujući OpticalExpressu centru koji je ovom 46-godišnjem bivšem košarkašu laserski skinuo dioptriju.

I kao što je Spahija u slavnim danima punio protivničke koševe, tako je u OpticalExpressu, klinici za lasersku korekciju vida u zagrebačkom Centru Kaptol, ovom sportašu omogućeno da jasno vidi riješivši ga dvije muke odjednom.

Naime, uz dioptriju -2,25 i -1,50, Nevenu Spahiji metodom LASIK uklonjen je i astigmatizam, pa sad može ležerno zaigrati bez optičkih pomagala: naočala ili leća. A budući da je nakon bogate košarkaške karijere Neven Spahija trenersko iskustvo stjecao u klubovima Cibona, Krka Novo Mesto, Avtodor Saratov, Euro Roseto, BC Lietuvos Rytas i Maccabi Tel Aviv i u protekle tri godine je osvojio prvenstva s Rytasom iz Litve, Maccabijem iz Izraela i Tau Ceramicom, sad će moći budno pratiti i kristalno čisto vidjeti što njegovi igrači rade na košarkaškom terenu. I na vrijeme uočiti greške i ispraviti ih da bi sa svojim timom postigao još dosta zapaženih rezultata…I osvojio još mnoga prvenstva…