Međunarodni savjetodavni odbor

Sve kirurge Optical Express grupe, pa tako i kirurge Optical Expressa Zagreb, svake godine ocjenjuje Međunarodni savjetodavni odbor (International Medical Advisory Board, IMAB) koji čini nekoliko kirurga vodećih u svijetu na području refrakcijske kirurgije.

Steve Schallhorn

dr. med., predsjednik IMAB-a

Dr. Steve Schallhorn međunarodno je priznat kao jedan od najuglednijih refrakcijskih kirurga u svijetu. Predsjednik je Međunarodnog medicinskog savjetodavnog odbora Optical Expressa (International Medical Advisory Bord (IMAB)).

Dr. Schallhorn priznat je od svojih kolega kao stručnjak u refrakcijskoj kirurgiji i kirurgiji prednjeg segmenta. Član je vrlo male skupine instruktora za ekscimer laser u Sjedinjenim Američkim Državama. Kao nadareni javni govornik, redovito drži predavanja na oftalmološkim skupovima i edukativnim konferencijama po cijelome svijetu. Predaje kao profesor gost na sveučilištima Harvard, USC, UCSF i Baylor.

Jan Venter

dr. med., klinički direktor IMAB-a

Dr. Jan Venter vodeći je svjetski oftalmološki kirurg, poznat po laserskim korekcijama vida, sa završenim specijalističkim usavršavanjem u refrakcijskoj kirurgiji. Do danas je izveo nevjerojatnih 62.500 zahvata, uključujući LASIK, Epi-LASEK, PRK, Phakic tretman intraokularne leće, kao i tretman katarakte i refrakcijske zamjene leće (Cataract and Refractive Lens Exchange). Registriran je kod Općeg medicinskog vijeća (General Medical Council (GMC)).

Dr. Venter je objavio više od stotinu akademskih radova i održao predavanja o laserskoj korekciji vida i o intraokularnim lećama širom Ujedinjenog Kraljevstva, Južnoafričke Republike i u cijelome svijetu.

Stephen Coleman

Dr. Coleman izvodi personalizirane Wavefront CustomVue LASIK zahvate od svibnja 2002. godine u okviru kliničkog pokusa američke Agencije za hranu i lijekove (FDA) koji se provodi u šest centara. U lipnju 1996. godine u Albuquerqueu, u Novom Meksiku, izveo je prvu lasersku korekciju vida koju je odobrio FDA. Jedan je od vodećih kirurga za lasersku korekciju vida i izveo je više od 18.000 takvih zahvata.

Zajedno s prestižnim ustanovama kao što su Johns Hopkins, sveučilište u Miamiju i sveučilište Baylor, g. Coleman od svibnja 2002. godine sudjeluje u tekućoj studiji FDA-e kojom se ocjenjuje tehnologija Wavefront glede kratkovidnosti, dalekovidnosti i astigmatizma. Imao je odlučujuću ulogu u dobivanju dozvole FDA-e za tu tehnologiju u svibnju 2003. godine.

Steven J. Dell

Dr. Dell jedan je od vodećih međunarodno priznatih kirurga u području refrakcijske kirurgije i kirurgije katarakte i izveo je više od 15.000 operacijskih zahvata. Član je Međunarodnog medicinskog savjetodavnog odbora Optical Expressa (International Medical Advisory Board (IMAB)).

Dr. Dell održava svoj status jednog od najvažnijih kirurga za LASIK i kirurgiju katarakte u Sjedinjenim Američkim Državama time što i dalje unapređuje svoje znanje kirurgije i obnaša dužnost u uredništvima nekoliko poznatih oftalmoloških časopisa, istodobno radeći u vodećoj ulozi kao član raznih povezanih tijela i društava.

Colman Kraff

Dr. Kraff predani je zagovornik napretka novih tehnologija u području oftalmologije, koji je pomogao u promociji laserske korekcije vida. Član je Međunarodnog medicinskog savjetodavnog odbora Optical Expressa (International Medical Advisory Board (IMAB)) i raznih povezanih tijela i društava kao što su Međunarodno društvo za refrakcijsku kirurgiju (International Society of Refractive Surgery) i Američka oftalmološka akademija (American Academy of Ophthalmology).

Aktivan je predavač i podučava liječnike širom svijeta te je jedan od triju glavnih instruktora u ekscimer laseru za liječnike u Sjedinjenim Američkim Državama. Vodi katedru na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Northwestern (Northwestern University Medical School) i član je edukacijskog liječničkog osoblja bolnice Northwestern Memorial. Autor je brojnih akademskih radova i publikacija te je vrlo tražen kao stručni i znanstveni predavač širom svijeta.

Marguerite McDonald

Dr. McDonald specijalistica je za rožnicu / refrakciju / prednji očni segment pri Ophthalmic Consultants of Long Island, Lynbrook, New York. Trenutačno je pridružena profesorica oftalmologije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Tulaneu, New Orleans (Tulane University School of Medicine) i klinička profesorica oftalmologije na Sveučilištu New York (New York University). Dr. McDonald specijalistica je u Bolnici za bolesti uha, grla i oka Manhattan u New Yorku (Manhattan Eye Ear and Throat Hospital) te u Očnom centru Island u Carle Placeu, New York (Island Eye Centre).

Dr. McDonald druga je liječnica u Sjedinjenim Državama, a treća u svijetu koja je izvela konduktivnu keratoplastiku (Conductive Keratoplasty (CK)) za dalekovidnost. Bila je također medicinska nadzornica kliničkih istraživanja u Sjedinjenim Državama zbog kojih je američka Agencija za hranu i lijekove (FDA) dala odobrenje za izvođenje konduktivne keratoplastike.

Stephen Slade

Dr. Slade ima najdulje iskustvo s postupkom IntraLase LASIK u Sjedinjenim Američkim Državama i prvi je tamošnji kirurg koji je ugradio leću za starovidnost (staračku dalekovidnost). Vodeći je kirurg u međunarodnoj zajednici, kao i u zajednici kirurga za postupak LASIK u Houstonu te član Međunarodnog medicinskog savjetodavnog odbora Optical Expressa (International Medical Advisory Board (IMAB)).

Dr. Slade je član nekoliko uredništava, uključujući uredništvo časopisa Journal of Refractive Surgery, autor mnogih članaka i poglavlja u knjigama, vlasnik pet patenata u postupku u svome području te autor pet udžbenika o refrakcijskoj kirurgiji.

John A. Vukich

Dr. Vukich stekao je međunarodno priznanje za svoj rad na razvoju ugradbenih kontaktnih leća, a trenutačno obavlja dužnost medicinskog nadzornika Sjedinjenih Američkih Država za glavnu studiju američke Agencije za hranu i lijekove (Food and Drug Administration (FDA)) za to pomagalo.

Glavni je istraživač u šest kliničkih istraživanja koja se bave vrednovanjem različitih intraokularnih leća te neinvazivnih slikovnih dijagnostičkih uređaja. G. Vukich izdao je više od 100 originalnih znanstvenih radova i održao mnoštvo predavanja o refrakcijskoj kirurgiji na šest kontinenata. Četiri je puta primio nagradu za najbolji rad na znanstvenim skupovima, uključujući i nagrade Australskog društva za kirurgiju katarakte i refrakcijsku kirurgiju (Australian Society of Cataract and Refractive Surgery) te Američkog društva za kirurgiju katarakte i refrakcijsku kirurgiju (American Society of Cataract and Refractive Surgery).