LASIK iDesign

LASIK (Laser-Assisted-In-Situ Keratomileusis) je metoda zahvata laserske korekcije vida koja se trenutačno najčešće izvodi u svijetu, pa tako i u Optical Expressu. LASIK metoda visokoučinkovit je postupak, prikladan za većinu osoba s malom, srednjom ili velikom dioptrijom. LASIK metoda izvodi se hladnom zrakom svjetlosti excimer lasera, čime se nježno mijenja oblik rožnice oka.

LASIK metoda

Cijeli zahvat laserske korekcije vida LASIK metodom traje 10-ak minuta i, za razliku od ostalih metoda, pacijenti nakon zahvata LASIK metodom osjećaju manju nelagodu u usporedbi s drugim metodama, a oba se oka mogu operirati istodobno.

1. Priprema

U oko se ukapaju kapi anestetika.

2. Stvaranje zaštitnog poklopca

Kirurg zareže sloj rožnice i nježno ga savije na stranu, otkrivajući unutarnje tkivo rožnice.

3. Promjena oblika rožnice

Na unutarnje slojeve rožnice primjenjuju se računalno nadzirani pulsovi hladnog laserskog svjetla. Laser pulsiranjem proizvodi ritmičan zvuk. Laserom se mijenja oblik rožnice i tako ispravlja kratkovidnost, dalekovidnost ili astigmatizam.

4. Dovršavanje postupka

Kirurg nježno vraća zaštitni poklopac na njegovo mjesto. On zacjeljuje prirodno i sigurno.

Nakon zahvata

Znatno poboljšanje vida obično se uočava već istoga dana, samo nekoliko sati nakon zahvata LASIK metodom, a većina pacijenata može se vratiti svome poslu nakon 48 sati. Nakon laserske korekcije vida ovom metodom oči mogu biti osjetljive na svjetlo, suziti i možete imati osjećaj da vam je u „očima pijesak“. Preporučujemo stoga da pri odlasku na lasersku korekciju vida sa sobom ponesete sunčane naočale. Neki pacijenti mogu nekoliko sati nakon zahvata osjećati blagi nadražaj, no većina se osjeća prilično dobro nakon što se odmori. Vid se nakon zahvata LASIK metodom oporavlja brže nego nakon drugih metoda.

Nakon zahvata dobit ćete svjetlopropusne štitnike za oči, da ih ponesete kući i nosite za vrijeme sna tijekom pet noći nakon zahvata, radi zaštite.

Katkad se pokaže da neki pacijenti nisu prikladni za izvođenje zahvata LASIK metodom te im se stoga možda preporuči PRK ili LASEK metoda.

Česta pitanja o laserskoj korekciji vida LASIK metodom

P. Jesam li prikladan kandidat za korekciju vida LASIK metodom?
O. Zahvat je moguć na većini osoba starijih od 18 godina čija se dioptrija nije promijenila u posljednjih 12 mjeseci za više od 0,5 dioptrija. Prije zahvata LASIK metodom obavit ćete konzultacije s liječnikom iz Optical Expressa koji je stručnjak za laserske metode i koji će na temelju vaše dioptrije, ostalih pretraga i vaših očekivanja odrediti jeste li prikladan kandidat za korekciju vida LASIK metodom.

P. Mogu li se LASIK metodom istodobno operirati oba oka?
O. Uobičajeno je da se LASIK metodom istodobno operiraju oba oka.

P. Mogu li se nakon korekcije vida LASIK metodom vratiti svome poslu i upravljati vozilom?
O. Većina ljudi može upravljati vozilom i vratiti se na posao unutar 48 sati nakon korekcije vida LASIK metodom, osim ako im radna okolina nije vrlo prašna ili prljava.

iDesign tehnologija

LASIK zahvati mogu biti dodatno poboljšani upotrebom iDesigna, revolucionarnog wavefront dijagnostičkog uređaja koji može detektirati čak i najsitnije nepravilnosti vašeg oka, što dodatno omogućuje kirurgu da prilagodi zahvat posebnostima upravo vašeg oka.

iDesign mjeri vašu dioptriju na 1.200 točaka na vašoj rožnici, što je pet puta više nego dosadašnja wavefront tehnologija.

Da pojasnimo - za određivanje naočala i kontaktnih leća određuje se približna srednja vrijednost dioptrije svih točaka na rožnici. Upotrebom wavefront tehnologije mjeri se dioptrija na nekoliko stotina točaka, dok iDesign tehnologija vrši mjerenja na 5 puta više točaka od klasične wavefront tehnologije.

Ova 3-D slika je izuzetno precizan 3 D reljef vašeg vida koji detaljno obrađuje i najsitniju karakteristiku, što omogućava kirurgu da napravi plan zahvata koji je u potpunosti prilagođen i specifičan vašem oku. Ti se podaci zatim prenose u laser kako bi se ispravile nepravilnosti i time korigirao vaš vid.

Korištenjem ove tehnologije možemo, ne samo korigirati vid preciznije od naočala ili leća ili standardnih metoda laserske korecije vida, već je moguće korigirati puno kompleksnije i više dioptrije nego ikada prije.

Pogledajte cjenik laserske korekcije vida.

Postavite nam pitanje ili se naručite na pregled.

Pogledajte odgovore na najčešća pitanja o laserskom skidanju dioptrije, na koja odgovaraju stručnjaci Optical Express dr. Dean Šarić i dr. Grgić.

Naručite se na pregled!