IntraLase je alternativna metoda stvaranja zaštitnog poklopca (flap), što je prvi dio postupka LASIK metode laserske korekcije vida, pomoću preciznog lasera. Već više od deset godina primjenjuju se standardne mehaničke metode koje dokazano daju izvrsne rezultate. Međutim, s preciznom laserskom tehnologijom IntraLase sada možemo ponuditi alternativu mehaničkoj metodi.

1. Fokus

Laser IntraLase precizno se fokusira na točku unutar rožnice, gdje se formiraju tisuće mikroskopskih mjehurića.

2. Stvaranje poklopca

IntraLase omogućuje kirurgu da precizno oblikuje i kontrolira mnoge aspekte poklopca kao što su debljina, opseg te kut njegovih bridova, učinkovito krojeći zaštitni poklopac za oko.

3. Podizanje poklopca

U drugom dijelu postupka kirurg nježno podiže poklopac kako bi omogućio zahvat excimer laserom. Postupak je dovršen kad se zaštitni poklopac vrati u siguran položaj na svoj koso odrezani brid.

Prednosti IntraLase postupka

  • IntraLase postupak omogućuje još veće brzine zacjeljivanja i oporavka nego standardne metode stvaranja zaštitnog poklopca.
  • IntraLase može poboljšati preciznost i vizualne rezultate LASIK-a, bez obzira na to jeste li odabrali standardni ili Advanced (napredni) CustomVue postupak.
  • IntraLase omogućuje kirurgu da kroji rožnični poklopac prema svakom pojedinom pacijentu i svakom pojedinom oku.
  • IntraLase je osobito pogodan za pacijente sa strmom, ravnom ili tankom rožnicom, od kojih neki ne mogu biti podvrgnuti LASIK korekciji vida koja se izvodi pomoću standardnog mikrokeratoma.
  • Što se tiče medicinskih postupaka, laserska korekcija vida ima stopu komplikacija nižu od 1 %. Te se komplikacije dodatno smanjuju odabirom IntraLase preciznog laserskog postupka.

Pogledajte cjenik laserske korekcije vida.

Postavite pitanje doktoru.

Pogledajte odgovore na najčešća pitanja o laserskom skidanju dioptrije, na koja odgovaraju stručnjaci Optical Express dr. Dean Šarić i dr. Grgić.

Naručite se na pregled!