Na dan zahvata morate odvojiti dva sata. Time se osigurava dovoljno vremena za završna mjerenja očiju. Nakon zahvata nećete moći upravljati vozilom, tako da se morate pobrinuti za prijevoz kući. Budući da se koristi lokalni, a ne opći anestetik, taj dan smijete uobičajeno jesti i piti.

Najbolje je da odjenete komotnu odjeću u kojoj ćete se udobno osjećati. Na dan zahvata na lice ne stavljajte nikakvu šminku, kreme, maskaru, sjenilo za kapke, ne koristite olovku za oči, dezodorans ni parfem. Kontaktne leće mogu promijeniti oblik rožnice. Budući da se pri laserskoj korekciji vida tretira rožnica, važno je da prije konzultacija i samog zahvata ne nosite kontaktne leće, kako bi se rožnici ostavilo dovoljno vremena da ponovno poprimi svoju normalnu zakrivljenost.

Kontaktne leće morate prestati nositi najmanje tjedan dana prije zahvata. Ako, međutim, nosite tvrde leće, morate ih prestati nositi najmanje mjesec dana prije zahvata. Ne budete li se toga pridržavali, to može utjecati na ishod zahvata. Uspjeh laserske korekcije ovisi o nekoliko čimbenika, uključujući vještinu kirurga i njegova tima te suvremenost tehnologije koja se koristi. Nama u Optical Expressu apsolutni je prioritet osigurati vam najbolje moguće kliničke rezultate, uz istodobno održavanje najviše razine sigurnosti.